Stránky

úterý 8. října 2013

Teaser Tuesday (1)

Úkolem meme Teaser Tuesday je otevřít knihu, kterou právě hltáš na náhodné stránce a následně opsat dvě věty, ovšem nesmí obsahovat spoilery. Přidáme anotaci, případně obrázek knihy a meme je na světě. Angličtináři dokážou přeložit, že článek budu publikovat v úterý. Výzva je z dílny Should Be Reading.              





Zdroj: http://book-musings.blogspot.cz/
Přiznám se, že jsem drobátko podváděla, protože nejsem doma, nýbrž v knihovně a Ptačí zpěv tu nemají, tak jsem se koukla na stránky nakladatelství CooBoo.
Měli tam ukázku, takže mám štěstí. Jdeme na to!

Ptačí zpěv 

Autor: Megan Spooner
Nakladatelství: CooBoo
Česká anotace:
Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.


 "Hlas, kterým onen hmyz promluvil, byl plechový a zněl divně. Nepoznala bych ho, kdyby nepoužil slova, která použil."

Zbývá mi posledních 50 stránek, takže v nejbližší době knihu zrecenzuji. A pokud jste knihu nečetli, tak Vám něco vzkážu: ptačí zpěv v této knize rozhodně není to, co Vás napadne ze všeho nejdřív. 

Četli jste Ptačí zpěv? Líbil se Vám? Pište do komentářů!
Nancy 

Žádné komentáře:

Okomentovat