Stránky

pondělí 16. prosince 2013

Blogoceda

Nápad udělat něco podobného už nosím v hlavě pěkně dlouhou dobu. A teď si myslím, že je dost velký čas na to, oplatit blogerkám jejich sdílení Moudrosti knih.
Smysl je celkem jednoduchý, účelem tohoto článku je připsat ke každému písmenku abecedy alespoň jeden knižní blog (web) a napsat o něm pár vět (jak jsem na něj přišla, co mi zaujalo nejvíce, bloger/ka), blogeři, ke kterým se moc nerozepíšu, mi to doufám odpustí, bude Vás totiž ohromné množství. 
Píšu podle anglické abecedy, bez háčků, čárek a několika písmen. 
Doufám, že jsem si práci s článkem nedala zbytečně a že každý, kdo na něj narazí si ho přečte a navštíví všechny níže zmiňované blogy, protože, ať už jsou blogeři začátečníci nebo pokročilí, ať jsou jejich blogy české nebo slovenské, s dobrou nebo se špatnou grafikou, určitě stojí za to a k tomu se Vám přichystá šance udělat dobrý skutek jedním kliknutím myši, ono totiž každá návštěva, každý komentář a každé sdílení ohromně potěší :-)
Pokud jste bloger/ka, tak prosím nejeďte kolečkem myši ke svému písmenku, ale klikněte na každý odkaz a alespoň někoho potěšte hezkým komentářem! Vím, že těch blogů je ohromné množství, ale přečíst alespoň jeden článek z každého blogu pro Vás podle mě nebude žádný problém. Jsme přece knihomolové!

≈A≈

Tohle zatím nebylo zas tak těžké, našla jsem tři hezké blogy, jeden slovenský a dva český, jsou to:



  • http://aembooks.blogspot.cz/ Tak tento blog jsem navštívila nesčetně krát, blogerka patří ke zkušenějším, takže z nás dvou jsem to spíše já, která potřebuje sdílení. :D Abych nezapomněla: moc se mi líbí vzhled blogu, je vážně úchvatný.





  • http://alhworld.blogspot.cz/ Musím říct, že tento blog vidím poprvé, nicméně se mi líbí grafika a řekla bych, že jelikož je blogerka začínající, tak jí sdílení určitě přijde vhod. Hlavně ji nezklamte a koukněte se na její blog!



  • http://myamazingworldofbooks.blogspot.cz/ Zde máte slíbený slovenský blog, aby si mohli počíst i moje návštěvníci ze Slovenska. Sice adresa blogu začíná na M, název je na A, proto ho přidávám právě sem. Ovšem nechápu, proč je v adrese blogu .cz, když je blog slovenský. 


≈B≈

To mi bylo jasné, že blogů bude, jak na....., přece tímto písmenkem začíná smysl života mnohých blogerů včetně mě: books. Po čtvrtém blogu, který jsem našla na tohle písmeno, jsem to vzdala, protože kdybych sem dala všechny, tak by nezbylo místo na jiná písmenka. Opět jsem se snažila o nalezení nějakého slovenského blogu, což se mi nečekaně podařilo. l


  •  http://booksinashes.blogspot.cz/ Je zvláštní, že vidím blog poprvé, když má tak vysokou návštěvnost a hodně pravidelných čtenářů. Výhoda tohoto projektu je, že i já sama poznám spoustu nových a určitě dobrých blogů. 

  • http://bastera.blogspot.cz/ Další blog do sbírky mých nejoblíbenějších, hrozně ráda sem chodím a opravdu si to tu užívám. 





A "poslední" blog na B je:







≈C≈
Tak toto je zahraniční písmenko, protože Vám sem přidám i jeden anglický blog. Pokud si chcete něco přečíst v angličtině, prosím:


  •  http://www.candacesbookblog.com/ U sebe si teda nejsem jistá. Každé druhé slovo budu muset hledat v Google překladači, ale ne všichni jsou na tom stejně špatně s angličtinou jako já, proto máte příležitost si počíst v ájině.









≈D≈

Tak toto je takové tmavé a straaašidelné písmeno. Opět jsem narazila na jeden anglicky psaný web, tak jsem zvědavá, kdo toho využije :D 




≈E≈


Bohužel jsem na toto písmenko nenašla žádný český blog, ale za to Vám to vynahradím slovenským a anglickým.


  • http://enticedbybooks.blogspot.cz/   Zde se mohou pokochat angličtináři, upřímně doufám, že mezi mými čtenáři někdo takový bude, ale jelikož anglicky moc neumím (ne dostatečně na to, abych mohla číst angl. blog), tak Vám tento blog nemohu nějak doporučit, ale má hodně follovers, takže nejspíš bude dobrý. 








≈F≈

Trochu mi mrzí, že jsem našla pouze jeden slovenský a dva český blogy, tak snad se Vám bude líbit, já ho pochopitelně vidím poprvé. Slovenštině rozumím, ale číst, to už je na mě moc. Nic proti slovenským blogům, znám pár, které mě oslovily, ale stejně se musím hrozně přemáhat a snažit, abych nějaký článek vůbec přečetla : ) .




  • http://freckles-books.blogspot.cz/ Tento suprový blog znám z Plzeňského knižního srazu, o kterém už delší dobu chci napsat článek, ale pořád se k tomu nemohu dostat.





≈G≈


Věřte mi, že jsem se snažila, ale žádný blog G prostě není, pokud se mýlím a třeba Vy máte nebo znáte knižní blog začínající na písmeno G, tak bych poprosila o odkaz do komentářů na tento článek. 



≈H≈

Už jsem byla celá zoufalá z toho, že Vás zklamu i s písmenkem H, ale nakonec se našel blog, anglický a  jsem ráda, že aspoň ten. 






≈I≈
Pořád mám nouzi o blogy na některá písmenka!!! Třeba na I jsem našla jeden jediný, a to jsem si dala na hledání opravdu záležet. Doufám, že přidáte něco do komentářů, pokud znáte nebo vedete blog na jakékoliv písmeno, ráda ho sem přidám.

-http://miluju-knihy.blogspot.cz/ Začíná sice jiným písmenkem, ale název je překladem české verze v adrese, tudíž: I love books. Moc hezký blog, jak grafikou, tak samotnými příspěvky, určitě ráda v budoucnu navštívím. A mimochodem: dokonalý citát. "Book lovers never go to bed alone." Opravdu boží :3 Aspoň má angličtina dosahuje úrovně, že dokážu tuhle větu pochopit :D. Dokonce dostal tento blog ocenění  za Nejoblíbenější blog roku 2012, takže se tam určitě podívejte!



≈J≈



  •  http://tajemnaknihovna.blogspot.cz/ A zase se adresa liší od názvu, no nic, aspoň něco. Mám takový pocit, že jsem něco podobného už slyšela nebo četla: Jste to, co čtete... Vzpomínám si na něco podobného u Syki, ale už to tam nemá. Nicméně: moc hezký blog a ještě lepší název! Jen tak dál! : ) 
  • http://just-books-m.blogspot.cz/


≈K≈
Tady bude naopak blogů velká spousta a každý z nás si dokážeme domyslet proč.


≈L≈


≈M≈




≈N≈


≈O≈


≈P≈ 

≈Q≈
Už mi tak trochu došla trpělivost, doufám, že mě omluvíte, když sem naházím pouze odkazy, je to strašně namáhavé :D Na p a q jsem bohužel nic nenašla :/


≈R≈

  • http://readandwatchlikeme.blogspot.cz/ E_V_E moc děkuji za všechno, jsi skvělý človíček a použiji Tvůj nejoblíbenější smajlík, který cpeš všude --> 8D . Našla jsi můj blog jako jedna z prvních a dala odkaz na ten svůj :3 moc mě to potěšilo a děkuji za každý komentář, který jsi mi napsala. Jsi zlatá a vedeš super blog. :)
≈S≈


≈T≈

≈U≈

≈V≈

  • http://veeeebookshelf.blogspot.cz/ Prostě VeEee, to snad ani nepotřebuje komentář, jsi úžasná, máš skvělý, čtivý styl psaní, při kterém doopravdy odpočívám. Narazila jsem na Tvůj blog náhodou a jsem za ni velmi vděčná :) A děkuji za projekt, které děláš pro blogery, i tyhle písmenka jsou od Tebe :D
≈W≈

  • http://willinda-books.blogspot.cz  Jednou jsem napsala Hance (pečovatelce blogu) , že je její blog peckový a myslela jsem to vážně do posledního písmena, protože on peckový vážně je! A pokud jste na něj ještě nenarazili, tak máte, co dohánět.

≈X≈


≈Y≈


  • http://yan-ny.blog.cz/  Nádherná tvář Rekviemu a jedna z mých nejoblíbenějších blogerek. Koukněte se na její blog a pochopíte, proč ho mám tak ráda.


≈Z≈

Nakonec bych už jen chtěla dodat super mapku (nejen) knižních blogerů. Tak snad tam najdete ty, co jsem tu nedala: 
https://mapsengine.google.com/map/u/0/edit?mid=zTI-MrFIOMhw.kzlDz4m5yaD0
Pořád platí to, že MUSÍTE komentovat a psát další a další blogy, aby jich tu bylo co nejvíce. Tento článek mi dal fakt zabrat a doufám, že jste navštívili aspoň část z výše zmiňovaných blogů. Budu jen ráda, když se někdo zapojí nebo jednoduše zkopíruje článek + zdroj.
A mám menší prosbičku k blogerkám ... Neměl by tu někdo čas udělat pro mě grafiku? Moc byste mi pomohly :) 
Nancy

5 komentářů:

  1. Jéé děkuji to je moc milé od Tebe. Teď musím něco dopsat, ale pak Ti pošlu tipy na pár dalších :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rovněž Ti moc děkuj, jsi hodná :) mám Ti poslat mail nebo jak se domluvíme?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj napiš raději mail já na to vždycky zapomenu :D Můj mail je bastera@seznam.cz

      Vymazat
  3. je, skvělý nápad! :D můj problém by byl, že bych nezaplnila ani třetinu seznamu, protože navštěvuju strašně málo bloggerů. Ale nápad je to vážně dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji :) To nevadí :D, třeba pozdějc.

    OdpovědětVymazat