Stránky

neděle 2. června 2013

Kočky

Kočky a kocouři se pořizují do domácností jako mazlíčci celkem často, nejsou tak nároční jako psi, hlavně proto, že je nemusíme venčit, ale to není nejdůležitější. Hlavní podle mě je jejich schopnost porozumět člověku, jejich moudré oči se na nás dívají podezíravě, chápavě i nezúčastněně zároveň.
Znám nespočet lidí, kteří říkají, že kočky nejsou příjemné, ba naopak protivné, ale aby Vás kočka věrně milovala, jako každé zvíře Vám musí především důvěřovat.
Není stanoven přesný čas, kdy Vám kočka začne důvěřovat, poznáte to tak, že se bez Vás nemůže obejít. Potřebuje Vaší přítomnost na každém kroku, Vaší lásku při každém doteku. Zdá se nám, že ve všem závisí na nás, ale přes to přednostně vždy spoléhají na sebe. To je důvodem, proč nám nikdy nebude důvěřovat na plno. Jejich důvěru získáváme malými doušky po neurčenou dobu, ale stačí chvilička a maličkost, aby se ztratila jako pára nad hrncem.
Na první pohled je to zranitelné a slabé zvíře, ale pod jejich vnější elegancí a vznešeností se skrývá síla bojovat, bojovat především za sebe, za své děti, za svoji rasu, málokdy za člověka. Jejich samolibost jim nedovoluje postavit svůj život za člověka, za tvora silnějšího, instinkt sebezáchovy převyšuje náklonnost k lidem. 
Kočky v sobě nosí duševní i fyzickou sílu, ale především jsou výjimeční svým půvabem a elegancí. Jenom a pouze kočky se dokážou po směšném pádu zvednout na všechny čtyři a pokračovat pyšnou chůzí do svého cíle přehlížejíc všechny překážky.
Všechny kočky a kocouři obecně se podle mě nejvíce podobají ženám, jsou stejně nekompromisní, tvrdohlaví, pyšní, hrdí a dokonalí a jako každá žena potřebují lásku, zbývá jen dodat: 
"Stejně jako ošklivé ženy neexistují ani ošklivé kočky." 
P.S.: Každý majitel čičinky mi potvrdí, že nejlepší je usínání doprovázené zvuky jejího spokojeného vrnění.

2 komentáře:

  1. Pěkný článek. Kočky zbožňuji ---> nejlepší zvířata... P.S. Ti potvrzuji. Jak to víš? Ty máš kočku(kocoura)?

    OdpovědětVymazat