Stránky

neděle 8. prosince 2013

Happy Birthday to Ian Somerhalder!

Happy Birthday to... Je rubrika, kterou jsem vymyslela já, ale myslím si, že téměř každá/ý blogerka/bloger ji dělá, i když zrovna neví, že mě kopíruje :D Je to nepravidelná rubrika a jde o to popřát herci/herečce, autorovi/autorce a všem okolo knih k jejich narozeninám. Pochopitelně jim popřeji v den jejich narozenin, ne měsíc po nich. Chápu, že si oslavenec moje přání bohužel nepřečte, tady jde spíše o to, Vás vyzvat k přečtení knihy nebo ke shlédnutí filmu.
Dnešní den patří opravdu sexy chlapovi :D A přeji mu všechno nejlepší!


Životopis

Ian Somerhalder je synem maskérky a stavaře, Od svého narození byl vychován v malém městečku Covington ve státě Louisiana... Jízdu na koni a rybaření už v 10 letech vyměnil za modelingová pole. Pěkného klučinu si totiž vyhlídli pánové prestižních modelingových agenturách Guess a Versace. 

Na střední sice praktikoval závodně některé sporty, ale nabídky od společností jako Calvin Klein, Dolce a Gabana či Gucci byly silnější a tak Ian Somerhalder procestoval ještě než mu bylo osmnáct půlku světa. Teprve po té zakotvil na vysoké škole a zkusil se věnovat herectví. Až náhodný objev v tuctovém komparzu ho katapultoval do filmových rolí.Objevil se v několika seriálech a filmech např.Ztraceni je pro něj největší příležitostí a zážitkem. Už jen proto že se při natáčení dal dohromady s Maggie Grace.

Když mu bylo deset let, maminka Edna si všimla, že má skutečně výjimečně hezkého synáčka a našla mu agenta. Ten byl tváří Iana ohromen a tak každé léto odlétal malý kluk do New Yorku, kde se věnoval focení do různých katalogů a na reklamy. Když začal chodit na střední školu, na modeling se na chvíli vykašlal a začal se věnovat sportu, zejména baseballu a fotbalu, které hrál za školní týmy. O pár let později k němu ale připutovala nabídka dělat modela v Evropě a Ian po ní ihned skočil. Ještě mu nebylo ani sedmnáct let a už cestoval po celém světě. Fotil v Londýně, Paříži i Miláně - v nejdůležitějších městech světové módy.



Když se po jedné takové štaci vrátil, usídlil zase na nějaký čas v New Yorku a začal se zajímat o herectví. To je nejspíš pro spoustu modelů další fáze kariérního vývoje, ale je jen málo těch, kterým to vyjde. Ianovi to vyšlo docela náhodou. Chodil na lekce k soukromému učiteli herectví a ten mu dohodil kompars v jednom filmu, který se natáčel v newyorském klubu. Psal se rok 1999 a film se jmenoval Black & White. Na natáčení se zrovna ten den přišel podívat jeden herecký agent, a když Iana Somerhaldera v davu čítajícím 400 lidí uviděl, ihned ho vzal pod svá křídla. Štěstí mu pomohlo k herecké kariéře.

Prosadit se v tak těžkém konkurenčním světě ale nebyl žádný med. Nejprve dostával Ian malé role v seriálech typu Kriminálka Miami či Kriminálka New York (pokaždé hrál jinou postavu), objevil se v několika dílech seriálu Smallville, kde ztvárnil chodící mrtvolu a první hereckou příležitost ve filmu mu dal až Roger Avary ve snímku Pravidla vášněRoger Avary je muž, který napsal společně s Quentinem Tarantinem kultovní Pulp Fiction a Pravidla vášně se ve své kontroverznosti této hitovce dost podobala. Ian v ní dokonce musel sehrát velmi odvážnou homosexuální scénu s Jamesem Van Der Beekem (Dawson ze seriálu Dawsonův svět), která se s ním vezla po zbytek kariéry. "Pokaždé, když jsem dělal rozhovor, všichni se mě na tu scénu ptali," vzpomíná Ian. "Už jsem toho měl vážně po krk a tak jsem řekl, že to bylo hrozně nechutný a nikdy víc bych to nedělal. No a pak mě nařkli, že jsem proti homosexuálům. Což v žádném případě není pravda. Mám mezi nimi spoustu kamarádů."

Ale pak dostal nabídku zahrát si ve Ztracených a jeho hvězda začala strmě stoupat. Jenže nic nevydrží věčně a tvůrci seriálu se rozhodli Boona zlikvidovat. Ian Somerhalder se to dozvěděl, když měl zrovna volno a užíval si sluníčka a vína v Kalifornii. "Když mi zavolali, bylo mi z toho pěkně na nic," říká Ian. "Ještě že jsem měl v sobě čtyři sklenky silného vína na sluníčku. Jinak bych se možná rozbrečel." Týden předtím, než dostal onu zprávu, si už údajně začínal hledat dům na Havaji, který by si koupil. "Ale zase vytvářím historii. Jsem první z hlavních postav, která ve Ztracených nečekaně zemřela."

The Vampire Diaries V tomto americkém seriálovém hitu hraje postavu upíra Damona

Salvatore. Damon v seriálu vystupuje nejdřív jako záporný hrdina, ale postupem času se z lásky k Eleně mění v lepšího... Při natáčení se seznámil s herečkou Ninou Dobrev se kterou chodil tři roky a v dubnu 2013 se rozešli. Podle různých anket je v TVD nejoblíbenější postavou.
Nancy: Tak já ho znám především z TVD. U seriálu obvykle nevydržím a ani tento nebyl výjimkou, mám za sebou 1. sérii, na ty ostatní prostě nemám trpělivost. Můžu ale tvrdit, že je Ian fakt slušnej frajer :D 

Další info 

Věk:
35
Narození:
8. 12. 1978, Covington, Louisiana, USA
Znamení:
střelec   
Výška:
177 cm
Váha:
70.8 kg
Barva očí:
modrá
Barva vlasů:
tmavě hnědá
Postava:
atletická
Národnost:
americká
Rasa:
běloch
Náboženství:
křesťanské


Zdroj: http://www.osobnosti.cz/

































































































S Ianem Vám zamávám i Já :) 
Tak se ozvěte, holky, jak ho máte rádi :D !
Nancy

1 komentář:

  1. Jeho zbožňujem :3 Teda, je to jeden z mojich obľúbených hercov :3 Všetko najlepšie... :3

    OdpovědětVymazat